Warning: include_once(../analyticstracking.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/u7281p4943/domains/eastsidetothewebsite.nl/public_html/pages/whyresponsive.php on line 1

Warning: include_once(): Failed opening '../analyticstracking.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php73/usr/share/pear') in /home/u7281p4943/domains/eastsidetothewebsite.nl/public_html/pages/whyresponsive.php on line 1

Wat is responsive?

Een responsive website is een website die zich aanpast naar het scherm van de gebruiker. Denk hierbij aan een tablet of smartphone, waarbij het menu wordt verborgen onder één enkele knop en kleine elementen onder elkaar worden gezet, zodat ze de volledige breedte van de smartphone in beslag nemen.

30% mobiel dataverkeer

Meer dan 30% van het dataverkeer op internet komt van mobiele telefoons af.

Meer mobiele gebruikers

Smartphones hebben computers ingehaald in aantallen.

Veel websites zijn niet responsive. Dat wil zeggen dat ze zich niet aanpassen naar het apparaat waarop ze getoond worden, en dus lastig leesbaar zijn, knoppen hebben die moeilijk aan te klikken zijn en slechte uitlijning van afbeeldingen en tekst. Responsive webdesign lost dit volledig op: de website past zich aan naar de gebruiker en naar scherm van de gebruiker.

Ook de databundel van de gebruiker is een aandachtspunt bij een responsive website. De grootte van afbeeldingen kan worden aangepast aan het scherm van de gebruiker, zodat er geen onnodig grote afbeeldingen worden gedownload, en de databundel van de gebruiker alleen MB's gebruikt waar nodig. Afbeeldingsliders werken ook zo: Een afbeelding wordt pas geladen als de gebruiker dat wilt.

Google en andere zoekmachines geven altijd de voorkeur aan responsive websites. Een responsive website zal dus altijd een betere score krijgen bij zoekmachines en hoger op de lijst komen te staan.